Slægtsforskning

Post & Tele Museums samlinger og biblioteket rummer en række materialer, der kan være nyttige i forbindelse med slægtsforskning, både for dem, der søger personer som har været ansat i posten og ved de regionale telefonselskaber og for dem, der leder efter gamle telefonnumre og adresser.

Herunder finder du et forslag til, hvor du kan begynde din søgning:

Søger du efter en adresse, et navn eller et telefonnummer?

Søgning på hjemmesiden:
1) De digitale telefonbøger

Søger du efter en tidligere ansat i Postvæsenet eller P&T ?

Søgning på hjemmesiden:
1) Søg på personens navn i portrætdatabasen.
2) I registrene for Officielle Meddelelser. Her er ansatte gerne nævnt ved tiltrædelse, forfremmelser, forflyttelser og afsked.
3) I registrene for P&Ts årbog
4) I registrene for Posthornet


Søger du efter en tidligere ansat i telegrafvæsenet?

Søgning på hjemmesiden:
1) Portrætdatabasen
2) I registrene for Officielle Meddelelser. Her er ansatte gerne nævnt ved tiltrædelse, forfremmelser, forflyttelser og afsked (inkl. personale fra Telegrafvæsenet og Statstelefonen efter 1927).
3) I registrene for P&Ts årbog (inkl. personale fra Telegrafvæsenet og Statstelefonen efter 1927)


Søger du efter en tidligere ansat fra de koncessionerede, regionale telefonselskaber?


Søgning på hjemmesiden:
1) Registrene til Jysk Telefon Tjenstlige Efterretninger
 

Museet er lukket

Den 30. december lukkede vi for sidste gang dørene til museet i Købmagergade. Museet skal nu pakkes i kasser og flyttes til Øster Allé på Østerbro, hvor vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen snart igen.

Når vi åbner, byder vi velkommen til Danmarks Kommunikationsmuseum, som både kommer til at rumme både alt det gode fra Købmagergade og en hel masse nyt; et endnu større område for børn, en dejlig cafe med udgang direkte til Fælledparken og en stor og lækker museumsbutik.

Følg med på vores blog, hvor vi løbende fortæller og viser billeder fra projekt "nyt museum". Tak til jer allesammen for jeres interesse og jeres besøg og på glædeligt gensyn snart igen. 

Følg med på vores blog

Museum i 100 år

Post & Tele Museum er Danmarks kommunikationsmuseum. På Post & Tele Museum opbevarer vi Danmarks nationale samlinger inden for post og tele og råder over Danmarks største frimærkesamling samt landets vigtigste fagbibliotek inden for sit felt.

Post & Tele Museum er en fond, stiftet i 1996 af Post Danmark A/S og TDC A/S, med det formål at bevare og formidle Danmarks kommunikationshistorie. Museet drives for tilskud fra stifterne og havde i 2013 over 265.000 gæster.

Museets historie begyndte i 1913 da Dansk Postmuseum åbnede dørene for offentligheden. 

Læs om museets historie her