Telegrafens historie

Den første elektromagnetiske telegraflinie i Danmark åbnede i 1854 over strækningen Helsingør-København-Korsør-Sprogø-Nyborg-Fredericia-FIensburg-Rendsburg-AItona-Hamburg 
I årene 1801-1862 drev posten den optiske telegraf. Man signalerede i kode mellem Korsør og Nyborg via Sprogø med træplader ophængt i høje stativer. I krigstid blev linien udvidet fra Helsingør til Slesvig. I klart vejr gik en kort besked gennem landet på en halv time. I dårligt vejr tog det op til tre dage at få ti ord over Storebælt. 

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation er Danmarks kommunikationsmuseum. På Enigma opbevarer vi Danmarks nationale samlinger inden for post og tele og råder over Danmarks største frimærkesamling samt landets vigtigste fagbibliotek inden for sit felt.

Enigma drives af en fond, stiftet i 1996 af Post Danmark A/S og TDC A/S, med det formål at bevare og formidle Danmarks kommunikationshistorie. Museet drives primært af tilskud fra stifterne.

Museets historie begyndte i 1913 da Dansk Postmuseum åbnede dørene for offentligheden. 

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation

Fandt du ikke hvad du søgte?

Kontakt museet for at foreslå nye spørgsmål til vores FAQ. Vi besvarer din forespørgsel hurtigst muligt og sætter dit spørgsmål på listen, hvis vi finder det velegnet.