Nøj, det' for børn

Af Liv Skovholm

10. Feb. 2008

Vi fejrer det nye år med at åbne dørene for flere aktiviteter til museets yngste gæster. Fra den 9. februar 2008 kan man besøge museets værksted Teponia i weekender, skoleferier og på helligdage.
 

Det kræver tålmodighed at skrive et brev med pen og blæk. 

I det meste af 2007 har familiens børn og børnebørn kunnet boltre sig i særudstillingen På sporet af ordet, hvor de bliver transporteret i tid og rum via udstillin-gens rutsjebaner. Den børnevenlige udstilling er forlænget til 31. august 2008 og suppleres nu af en række lærerige og underholdende aktiviteter i Tepo-nia, der tidligere har været forbeholdt børn på udflugt med skoleklassen.

Skriv med pen og blæk

Gør Christian IV og H.C. Andersen kunsten efter og skriv et brev med pen og blæk. Redskabet er en til-skåret fjerpen, som dyppes i blæk. Det er ikke helt så let at mestre kunsten, som det lyder, så man skal forvente at få udfordret sin finmotorik og tålmodighed. Når brevet er færdigt, drysses det med sand, så bud-skabet ikke ødelægges, når brevet foldes til en kon-volut og forsegles med lak. I museets permanente udstilling kan man se flere hundrede år gamle, ori-ginale breve skrevet med pen og blæk, hvor der sta-dig sidder rester af det oprindelige laksegl.
 

Omstillingsbordet bliver flittigt brugt. 

Tegn dit eget „frimærke"

I Teponia kan man skabe frimærkekunst helt efter sit eget hoved. På en særlig skabelon tegnes en tegning, som genskabes i museets computer og printes som 50 mærker og bliver til et nyt kunst-værk. „Frimærkerne" kan ikke bruges til porto, men som pyntemærker. I museets frimærkekabinet kan man lade sig inspirere af over 150 års danske frimærker.

Telefoner fra gamle dage

Før mobiltelefonen og de fuldautomatiske telefon-centraler var telefonistinderne livsnerven i de dan-ske telefonselskaber. De omstillede alle samtaler i ind- og udland og virkede i Danmarks yderområ-der helt op til 1970'erne. I Teponia kan man høre mere om telefonistindernes arbejde og opleve fas-cinationen ved at koble samtaler mellem de gamle telefoner, der var udstyret med håndsving i stedet for drejeskive og trykknapper.

Teponia er åbent i museets åbningstid i weekender, skoleferier og på helligdage. Aktiviteterne er gra-tis, når der er løst billet til museet og inkluderer et ark „frimærker" pr. deltager.


 

Kommenter denne artikel

Overskrift
Kommentar
Navn
E-mail

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation er Danmarks kommunikationsmuseum. På Enigma opbevarer vi Danmarks nationale samlinger inden for post og tele og råder over Danmarks største frimærkesamling samt landets vigtigste fagbibliotek inden for sit felt.

Enigma drives af en fond, stiftet i 1996 af Post Danmark A/S og TDC A/S, med det formål at bevare og formidle Danmarks kommunikationshistorie. Museet drives primært af tilskud fra stifterne.

Museets historie begyndte i 1913 da Dansk Postmuseum åbnede dørene for offentligheden. 

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation

Nyeste kommentarer

Glædeligt...
postbiler
(intet emne)
The Danish Royal Family - Part 2
Why the Danish Royal Family - Part 1