Jeg samler på…

Af Janus Clausen

01. Mar. 2012

I Post & Tele Museums frimærkekabinet kan den nysgerrige se eksempler på børns frimærkesamlinger og de tålmodige prøve, om de kan se skjulte budskaber og katte på danske frimærker. 

Hvor har gravøren mon gemt en kat? 

Jeg samler på…

Post & Tele Museum er i øjeblikket et virvar af frimærker. Særudstillingen ”Ind i frimærket” sætter liv i de små papirslapper, der i udstillingen er blevet kæmpe store og forbundet via rutsjebaner. Men i museets permanente udstilling er et fredeligt frimærkehjørne. 

Frimærkesamlere

Siden frimærkets opfindelse og indførelse i 1840 har verden kendt til frimærkesamlere. Mange forestiller sig ældre cigarrygende mænd, alene i mørke lokaler med lup. Måske de findes derude et sted, men for rigtig mange frimærkesamlere er det en social hobby: De mødes i frimærkeklubber, til frimærkeudstillinger og på byttedage. De bytter frimærker, snakker om frimærker og ser på frimærker sammen med andre.

Og selvom langt de fleste nok er voksne, så er mange begyndt at samle som barn. Derfor findes der også over hele landet, frimærkeklubber hvor børn og unge mødes for, at dyrke de mange smukke motiver som der findes på de takkede.

Fra fredag den 6. januar 2012 er det muligt i museets frimærkehjørne på 3. sal, at se eksempler på børns frimærkesamlinger fra Vejle Frimærkeklub og Mønt & Frimærkeklubben Han Herred. Nogen samler på frimærker med dyr, andre på sport eller blomster. Frimærkerne rummer alle slags motiver.
 

Hemmelige tekster og skjulte katte

Samme sted er det også muligt at gå på jagt med luppen, efter nogle af de skjulte bogstaver, som danske frimærkegravører har gemt på frimærker. I en serie med danske færger er der på frimærkerne gemt en kat – de ligger og slikker sol og nyder livet, helt uforstyrret på det åbne hav.

Man skal kigge godt efter og være koncentreret, for et frimærke er ikke særlig stort. Og når teksten er skjult i skyggen af et træ eller i sejlet på et skib, kan det være svært at få øje på. Men kan du finde alle katte og tekster på de viste frimærker? Prøv her.
 

Kommenter denne artikel

Overskrift
Kommentar
Navn
E-mail

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation er Danmarks kommunikationsmuseum. På Enigma opbevarer vi Danmarks nationale samlinger inden for post og tele og råder over Danmarks største frimærkesamling samt landets vigtigste fagbibliotek inden for sit felt.

Enigma drives af en fond, stiftet i 1996 af Post Danmark A/S og TDC A/S, med det formål at bevare og formidle Danmarks kommunikationshistorie. Museet drives primært af tilskud fra stifterne.

Museets historie begyndte i 1913 da Dansk Postmuseum åbnede dørene for offentligheden. 

Enigma - Museum for post, tele og kommunikation

Relaterede artikler

Ind i frimærket
Den blå Mauritius

Nyeste kommentarer

Glædeligt...
postbiler
(intet emne)
The Danish Royal Family - Part 2
Why the Danish Royal Family - Part 1